Paraguay
Sydamerikas hjerte
Home   >> [Naturen] 
Dette kapitel gælder ikke længere. Naturen i Paraguay er gennem de seneste 20 år totalt ødelagt af Politikere, farmere, jordejere og andre pengegridske mennesker. Skovene er fældet, floderne er forurenet og landbrugsjorden overhældes med sprøjtegifte der langt overgår hvad der ses andre steder i verden.

95% af Regnskoven i Paraguay er væk, og alligevel fortsætter man med at fælde de sidste træer, og bestikke myndighederne til at se den anden vej.

Efter Regnskoven, er turen nu kommet til Chacoen, der inden for de næste 10 år vil være ryddet for træer og hvad der lever af dyr i skovene.

Landet styres af politikere med en IQ som evnesvage. De har solgt landet til Brasilianske forretningsmænd, der ingen skrupler eller følelser har. Det er der tilsyneladende ingen der har. Men lad os se når det sidste træ er fældet og floderne består af pesticider og alger, om der er nogen der vågner op, eller man bare står og måber og sige øøh...

Naturgeografisk kan Paraguay deles op i to næsten lige store regioner adskilt af floden Rio Paraguay hvis øvre løb er med til at skabe et af Jordens største og vigtigste vådområder, Pantanal.
Den Paraguyanske del af Pantanal er ikke ret stor og begrænser sig til den nord-østlige del af delstaten Alto paraguay. Fuglelivet i Pantanal er så omfattende, at det vil være en umulighed at opremse dem alle her, men det meste er her: Ara, Tukan, Skestork, Ravnegrib, Kalkungrib, Kongekondor, Nandu + hundredvis af arter af vadefugle, svømmefugle, spurvefugle, rovfugle mm. I alt skulle der være ca 600 fuglearter.
Af pattedyr finder vi Jaguar, Puma, Flodsvin, Navlesvin, Sumphjort, Mankeulv mm. Der er flere mindre kattearter og alle verdens tre arter af gumlere er repræsenteret: Bæltedyr, Dovendyr og Mygersluger. Af krybdyr er det Anaconda og Kaiman der stjæler opmærksomheden, og i træerne er der især Brøleaber, Kapuchineraber og dovendyr.

Kommer vi væk fra Rio Paraguay bliver det mere tørt og floraen ændrer sig til tør tornet skov der bliver tyndere og lavere jo længere vestpå man kommer. Afhængig at jordbunden er der dog store variationer og bevoksningen kan være alt fra decideret skov langs floder, over palmeskov til halvørken. Dette område kaldes "Gran Chaco Boreal" og strækker sig tværs over landet og gennem Argentina og Bolivia til man når foden af Andesbjergene.

Øst for Rio Paraguay ændrer landskabet sig til et kuperet skovklædt terræn gennemskåret af floder med flere vandfald. Dyrelivet er det samme som i skovene længere nordpå, men langt mindre talrigt på grund af den større befolkningstæthed. Dyr som Jaguarer, tapirer og araer er så godt som udrydet i den sydøstlige del af landet.... fortsættes...

Flodsvin

Nandu

Mankeulv

Ravnegrib
Fotograf: Daniel Stonek.
www.stonek.com
 Hvid Lapacho

Rosa Lapacho

Rosa Lapacho
 Fotograf: Nadine Quiñonez,  Paraguay.


Coco (Chaco Paraguayo)

Coco (Chaco Paraguayo)
Fotograf:  Diego Herrera,  Lambaré-Paraguay.
Kontakt: Diego Herrera